Indruma copii sa iubeasca cartile !!!

protejeaza-cartile

Sistemul Colibri in scoli si universitati

Cele mai bune locuri pentru promovarea cartii si a patrimoniului cultural al societatii noastre sunt – alaturi de biblioteci – scolile si universitatile.
Profesorii, directorii si alte categorii de personal academic, in majoritatea cazurilor au un rol deosebit de important si o mare responsabilitate in promovarea unei culturi axata pe cresterea valorii cartilor.
Sistemul de copertare Colibri este unul dintre instrumentele care permite punerea eficienta in aplicare a unei filosofii de predare bazat pe principii etice inalte, precum si nevoile practice.

invelete-in-universitati

Protejati cartile si caietele

Arhivele de carte si bibliotecile scolilor, universitatilor si institutelor de cercetare sunt locuri in care protectia si conservarea preventiva de carti joaca –  trebuie sa joace din ce in ce mai mult si eficient – un rol de lider, avand in vedere implicatiile lor educationale si economice.
Educand elevii – in special in scolile primare – sa iubeasca si sa protejeze cartile lor si sa le trateze cu respect, este ceva care ne face sa fim cetateni mai buni si fiinte umane mai bune, fiind o valoare destinata sa dea roade intr-o masura si mai mare de-a lungul anilor urmatori.